Nyhedsarkiv 2014

3.12.14 CAFÉEN ÅBNER VINTERBEREDSKAB

Det er med stor glæde, at vi kan fortælle, at Caféen igen i år har fået mulighed for at åbne et vinterberedskab. Det betyder, at Caféen åbner 20 ekstra sengepladser i perioden fra d.d. og frem til d. 31.1.15.
Derudover bliver Caféens åbningstider udvidet således, at der vil være åbent til klokken 12 i weekender og på helligdage i hele perioden.
Vinterberedskabet er blevet muliggjort i kraft af projektmidler.

14.10.14 BESTIL ÅRETS JULETRÆ ALLEREDE I DAG

Nu har du igen muligheden for at give en håndsrækning til Købehavns hjemløse og socialt udsatte, når Aktivitetscentret åbner for årets hyggeligste juletræssalg.
Virksomheder og institutioner har som altid muligheden for at få leveret deres juletræer lige til døren og til en yderst konkurrencedygtig pris.
Al overskud fra salget går direkte til Aktivitetscentrets social arbejde og er hvert år med til at gøre en kæmpe forskel socialt og økonomisk for både brugere og kunder.
Du kan læse mere om priser og leveringsmuligheder HER!

20.8.14 KØBENHAVNS MINDSTE BIBLIOTEK SØGER BØGER

Et nyt bibliotek har set dagens lys i København – endda et ganske særligt et af slagsen – og du kan hjælpe det godt i gang. 
På Aktivitetscentret Sundholm er Fortællerspirerne nemlig i gang med at etablere deres helt eget bibliotek med bøger, opslagsværker og byguider om Købehavn og byens historie – nye såvel som gamle. Kort sagt alt hvad der kan være med til at fortælle historien om København. 
Fortællerspirerne er et af Aktivitetscentrets mange beskæftigelsestilbud og uddanner guider og foredragsholdere blandt Aktivitetscentrets hjemløse og socialt udsatte brugere.  Flere brugere får efterfølgende lønnet arbejde i guidevirksomheden Gadens Stemmer. I den forbindelse danner de københavnske gader ofte udgangspunkt for og ramme om guidede ture og foredrag – derfor er det yderst vigtigt med tilstrækkeligt baggrundsviden om byens mange gader, stræder og afkroge. 
”I de her internettider giver det bare noget helt andet at sidde med en god gammeldags bog. Især når man som os beskæftiger sig ligeså meget med den faktuelle historie som den følte og oplevede historie – det er nemlig ikke alle røverhistorierne, der er sluppet igennem digitaliseringen. Derfor håber vi, at så mange som mulig vil støtte vores projekt med bogdonationer af diverse slags, da vores budget desværre er meget lille.” – fortæller Line Seier Madsen, ansvarlig for Fortællerspirerne. 
Så ligger du inde med noget, der kunne have Fortællerspirernes interesse og har du lyst til, at støtte projektet, så kontakt fortællertræner Line Madsen på tlf. 6037 8259, AH0B@sof.kk.dk eller kom forbi Aktivitetscentret på Sundholmsvej 18, 2300 København S.

30.6.14 SOMMERPHEST M. PHARFAR

Sommer og sol betyder traditionen tro fest og farver på Sundholm. I år var ingen udtagelse, da rapperne Pharfar og Cornstick mandag bragede sommeren ind med manér.
Dagen igennem var der pølser på grillen. Aktivitetscentrets eget husorkester startede festen og spillede i næsten to timer før Pharfar for alvor fik brugere, medarbejder og gæster fra nær og fjern ud på dansegulvet. Gæsterne strålede om kap med solen og selv de lokale betjente fra Station Amager havde svært ved at stå stille, da de glade rytmer fik Kirkepladsen til gynge.
Sommerfesten var kommet i stand via et samarbejde mellem sundholmsinstitutionerne; Bo-, Herbergs-, og Aktivitetscentret.

26.3.14 FERNISERING I KIRKESALEN

Onsdag var kirkesalen fyldt af nysgerrige gæster, der alle var kommet for at se den engelske kunstner Emma Smiths nyeste værk COMMORANCE. Emma, der er såkaldt recidencykunstner, har gennem de sidste måneder arbejdet på værket i samarbejde med Aktivitetscentrets brugere. Og netop samarbejdet er et vigtigt element i værket, der i sig selv består af et kæmpe patch-work-tæppe, der bærer påsyede bidrag fra alle involverede brugere.
”Processen er for værket vigtigere end selve resultatet. Indsatsen omkring det fælles projekt har skabt samarbejde og forståelse. Det er fantastisk, at kunsten kan være med til skabe sådanne effekter i det midlertidige rum som projektet har skabt – dette er måske værkets hovedbudskab” fortæller Emma Smith. Således er der mange paralleller mellem projektets grundidé og den tankegang, der driver det daglige arbejde i Beskæftigelsen. ”Det er rart at se, at andre også oplever et dagligt arbejdsfællesskab som grundlag for en ligeværdig interaktion mellem mennesker - det oplever vi jo hver dag i Beskæftigelsen” fortæller Mia Rahbek, afdelingsleder i Beskæftigelsen og fortsætter ”Emmas projekt har endnu en gang understreget, at social beskæftigelse kan være med at skabe positive forandringer i brugernes liv. Uden den gensidige respekt kommer man ingen vegne, men i et arbejdsfællesskab kan respekten trives på en helt anden måde.”
Emma Smiths arbejde er kommet i stand via et samarbejde mellem Aktivitetscentrets og naboerne i FABRIKKEN.

31.1.14 AKTIVITETSCENTRET FÅR NYT LOGO

Synlighed og samspil
Efter en grundig udvælgelsesproces er vi på Aktivitetscentret stolte af at kunne offentliggøre vores nye logo. Logoet (se ovenfor) er blevet udarbejdet med henblik på, at øge Aktivitetscentrets genkendelighed overfor brugere, kollegaer og samarbejdspartnere og er blevet til efter et fantastisk samarbejde med et hold studerende på KEA’s Brand Design-linje.
Efter en grundig indføring i Aktivitetscentrets arbejde, historie og metoder udarbejdede holdet intet mindre en 8 fantastiske logo-forslag. Herefter udvalgte brugere og medarbejdere det absolut flotteste. Blandt begrundelserne for at vælge netop dette logo var dets fantastiske samspil med kommunens logo. Logoet kan således anvendes i sammenhæng med ’det tre tårne’ så, der aldrig opstår tvivl om, hvor vi hører hjemme. I vores nye logo er desuden anvendt samme geometriske former og principper som i kommune-logoet, hvilket skal være med til at understrege sammenhængen. 

Genkendelighed og nyt motto som vejviser
Både medarbejdere og brugere kunne straks genkende sig selv i det logoet, der med sine mange fraktioners skarpe og bløde kanter skaber en dynamik, som netop afspejler livet på Sundholm. Fraktionerne symboliserer hver især noget individuelt og unikt, men i sammenhæng skaber de harmoni i et større billede – S’et. Samtidig er logoet let genkendeligt med S’et som en forkortelse for Sundholm, med alt hvad dette medfører af associationer og historier. Således fungerer logoet som identitetsgivende på et umiddelbart og sekundært niveau, men også i mange farver.
Håbet er først og fremmest at logoet kan gøre det lettere for Sundholms brugere at finde rundt på vores store område. Dernæst at vores stadig større skare af samarbejdspartnere og interessenter lettere kan finde og genkende os i vores kommunikation under vores nye motto: ”Mennesket i fokus”. 

Gnidningsløst samarbejde
Samarbejdet med KEA blev integreret som en del af de studerendes undervisningsforløb og var derfor omkostningsfrit for os. De studerende har til gengæld fået en unik førstehåndserfaring i udarbejdelse af materiale for en reel kunde. 
”Det at kunne sige, at man har udarbejdet et logo, der rent faktisk bliver brugt i praksis, er en gevinst i sig selv og noget det kan gøre en forskel på ens CV, når man er færdiguddannet.” fortalte Therese fra gruppen bag det udvalgte logo. 
Selvom alle studerende greb opgaven utrolig professionelt an, må vi især fremhæve Signe, Sasha, Simone, Therese og Lisas arbejde med vinderlogoet. Et samarbejde kan varmt anbefales: steffensen.therese@gmail.com, lisa.ronne@hotmail.com, saschalarsen@hotmail.dk, simonewurtz@gmail.com, signededenroth@icloud.com

23.1.14 AFSKEDSRECEPTION FOR JUNE BAASCH

Efter små 18 år i Københavns Kommune, heraf de sidste 5 som institutionsleder for Aktivitetscentret Sundholm, har June valgt at søge nye udfordringer i Faxe Kommune. Derfor inviteres medarbejdere, brugere, kollegaer, samarbejdspartnere, venner, kunder, sponsorer – nuværende såvel som tidligere – til afskedsreception: Fredag d. 31. januar 2014 kl. 12-14 i Caféen på Sundholmsvej 36, 2300 København S. Her vil der både være lidt forfriskninger og underholdning. Vi håber på at se så mange af jer som muligt, så vi kan få sendt June godt af sted til Faxe.

14.1.14 NY SOCIALBORGMESTER BESØGTE SUNDHOLM

Kun to uger efter Jesper Christensen havde sat sig i stolen som Københavns nye socialborgmester, slog han, med følge, vejen forbi Aktivitetscentret. Her skulle den nye socialborgmester sættes nærmere ind i kommunens arbejde på hjemløse- og udsatteområdet.
Et kort oplæg fra sundholmsbrugeren Kim gjorde hurtigt klart for de besøgende, hvilken forskel Aktivitetscentret er med til at skabe for dets brugere: "Jeg har været 'clean' i næsten to år. Det havde jeg aldrig kunnet klare, hvis ikke jeg fik lov til at komme her hver dag" fortalte Kim og fortsatte "her bliver man taget alvorligt, man får lov at passe et rigtigt arbejde, men i sit eget tempo..."
Besøget bød bl.a. også på et besøg i Grundlæggernes værksted samt en rundvisning i Caféen. Desuden sørgede oplæg fra centerleder Lis Bjarnesen for, at de besøgende blev sat grundigt ind i centerstruktur og -visoner, mens afdelingsleder for Beskæftigelsen, Mia Rahbæk, fortalte om principperne og fordelene ved Aktivitetscentrets sociale beskæftigelse.
På Aktivitetscentret er vi utrolig glade for, at Jesper Christensen lagde vejen forbi os, så vi - brugere såvel som medarbejdere - fik muligheden for at give vores erfaringer og ønsker videre. Derfor er vi naturligvis også glade for den oprigtige interesse, lydhørhed og konstruktive tilgang, som borgmesteren og hans følge udviste under hele besøget. Det var rat at føle, at historierne om de menneskelige skæbner, som Sundholm rummer, påvirkede de besøgende ligeså meget, som det påvirker os, der arbejder herude til dagligt.