Nyhedsarkiv 2013

12.12.13 CAFÉEN UDVIDER VINTERKAPACITETEN

Vinteren er over os og ubarmhjertige nattemperaturer gør livet endnu mere barsk for Københavns hjemløse. Derfor er vi glade for, at vi igen i år har fået mulighed for at udvide vores vinterberedskab i Caféen. Det betyder, at Caféen helt frem til d. 31. marts 2014 kan huse 20 ekstra overnattende, hvilket vil sige 50 i alt.
Samtidig er vi stolte over, at Caféen fra i dag kan tilbyde skærmede overnatningspladser for kvinder samt særlige pladser for overnattende med hunde. Disse særpladser er blevet indrettet efter et stigende behov for, at vi i Caféen kan huse netop disse to grupper af besøgende. Særpladserne vil være permanente og vil fortsat være tilgængelige – også når vinteren slipper sit tag i Sundholm. 

5.12.13 NISSEMÆND OG -DAMER INDTOG BYHAVEN

Der var fyldt med liv, brede smil og røde nissehuer, da børnene fra institutionen Det Røde Hjørne forleden indtog byhaven på jagt efter juletræer. Traditionen tro havde Det Røde Hjørne planlagt en lille juleudflugt til Byhaven. Her hentede børnene selv et ordentligt læs julehygge hjem til institutionen, hvor der sammen med forældrene skulle kreeres juledekorationer til den store guldmedalje. Mens barnevogne og trækvogne blev læsset med træer og pyntegrønt, hyggede børn og voksne sig med at kigge på havens kaniner og høns inden turen igen gik hjemad – hvor dekorationer og træer efter sine allerede spreder julestemning og godt humør.
Har du selv lyst til at komme forbi vores juletræssalg, kan du læse meget mere her!

24.10.13 BESTIL ÅRETS JULETRÆ I DAG!

Så er der kun 2 måneder til jul og i den anledning er vi stolte over, at vi igen i år kan invitere til vores hyggelige og helt unikke juletræssalg i december måned. Men allerede i dag kan du bestille dit juletræ hjem til din stue, institution eller virksomhed. Træerne er af absolut topkvalitet og vi leverer lige til døren, på den dag du ønsker.
Juletræssalget er en af årets helt store højdepunkter for både brugere og ansatte på Sundholm. Når træerne leveres og sælges, skaber mødet mellem brugere og kunder ofte en unik interaktion og medvirker til gensidig nedbrydelse af fordomme. Derfor håber vi hvert år på at finde nye venner, der vil bestille træer hos os.

14.10.13 DR'S ALLE TIDERS HISTORIE: SUNDHOLM

Emil og Michael har været et smut ovre hos vores naboer i DR-byen for at for fortælle lidt om livet på Sundholm som hhv. ansat og bruger. Det kom, der en supergod radio-udsendelse ud af, som blev sendt mandag middag d. 14. oktober. Programmet hedder Alle Tiders Historie og dykker ned i både historiske og aktuelle forhold på Sundholm, som et spejl på samfundets holdning til sine allermest udsatte grupper gennem de sidste 100 år. Den er bestemt et lyt værd. Du kan høre hele udsendelsen hér.

12.9.13 CAFÉEN MANGLER SOVERPOSER OG TÆPPER

Nattetemperaturne er allerede etcifrede og dagene bliver hastigt kortere. Hvor lidt vi end vil det, går vi en kold og mørk tid i møde. Få føler vinterens kulde og ubehag som Københavns hjemløse og udsatte. Derfor oplever vores Café allerede nu stor efterspørgsel på soveposer og tæpper fra Natcaféens brugere.
Aktivitetscentret håber i den forbindelse på hjælp fra privatpersoner, offentlige institutioner og virksomheder, der er villige til at donere soveposer, dyner og tæpper mv., der kan hjælpe Københavns hjemløse gennem vinteren.
Så har du/ I en sovepose, der ikke længere bliver brugt? Eller måske nogle tæpper du alligevel ville smide ud?
Så kom ud med dem til os! Alle donationer er meget velkomne og vil blive utroligt værdsat af brugerne i Natcaféen.
Donationer kan afleveres i Caféen på Sundholmsvej 36, 2300 København S.
For yderligere information kontakt afdelingsleder i Caféen Helle Holm på tlf: 2762 7468 eller gx78@sof.kk.dk.

17.9.13 BORGMESTERBESØG PÅ SUNDHOLM

Tirsdag d. 17. september havde overborgmester Frank Jensen og borgerrepræsentant Lise Thorsen inviteret sig selv forbi Aktivitetscentret Sundholm. Begge havde lagt turen forbi os for at blive klogere på vores arbejde og generelle indsats overfor Københavns udsatte og hjemløse. Borgmesterens interesse for Aktivitetscentret var bl.a. blevet vakt af den medieomtale, der løbende har været af institutionen - lige fra Sundhedsdagen til det årlige juletræssalg.
Under besøget fik gæsterne mulighed for ved selvsyn at se de tilbud, vi stiller til rådighed for vores brugere. Ansatte og brugere viste rundt på området og bød på kaffe og grønlandsk hjemmebag i vores byhave. Herefter gik turen forbi Grundlæggernes snedkeri, hvor der blev kigget på den sidste nye produktion af borde-bænke-sæt - som gæsterne var yderst imponeret over. Dernæst blev gæsterne vist op i Tøjhuset, der står for udlevering af det tøj, der doneres til Aktivitetscentret.
Turen sluttede af i Caféen, hvor borgmesteren kunne se nærmere på de hjemløses overnatningsforhold. Under hele besøget spurgte borgmesteren interesseret ind til vores arbejde og brugernes livssituation og der blev hurtigt opbygget en fortrolighed mellem institutionens brugere og gæsterne. Flere brugere benyttede derfor besøget til at fortælle borgmesteren deres personlige historie, som gjorde stort indtryk på de tilstedeværende – og helt sikkert også borgmesteren.

27.8.13 SUNDHOLMS SOMMERFEST

Aktivitetscentret Sundholm holder sommerfest tirsdag d. 27. august 2013 kl. 11.00 - 17.00. Der vil hele dagen være musik, mad og drikke, loppemarked samt forskellige aktiviteter.Det hele vil foregå på Sundholms Kirkeplads ud for Sundholmsvej 18.

8.8.13 NY FACEBOOK-SIDE OG REVIDERET HJEMMESIDE I LUFTEN!

Så fik Aktivitetcentret sendt en revideret og mere tidsvarende hjemmeside i luften! Den gamle side havde efterhånden en del år på bagen og trængte til en gennemgribende modernisering. Vi håber, at det nye udseende og de nye tekster vil gøre det lettere for brugere og andre interessenter at orientere sig om vores arbejde og livet på Sundholm i almindelighed. Den reviderede hjemmeside vil i den første periode være i en slags prøveperiode, hvor sidens besøgende og os selv skal lære siden ordentligt at kende. Hvis man derfor oplever eller opdager fejl, mangler eller uklarheder, er man mere end velkommen til at kontakte vores kommunikationsmedarbejder på tlf.: 2184 8310 ellerbu87@sof.kk.dk.
Samtidig har Aktivitetscentret fået sin egne Facebook-side. Her vil man kunne følge med i vores mange aktiviteter og holde sig orienteret om nye tiltag og andre relevante nyheder. 'Like' os på facebook.com/AktivitetscentretSundholm og se mere! Her er man naturligvis også mere end velkommen til at komme med ris og ros, andre kommentarer eller bare sige 'hej', hvis det er det man har lyst til.